Thursday, October 23, 2008

Counting the days


Salam petang Khamis. Rasa sangat letih petang ni. Baru je habis presentation tender. Ambik masa kejap untuk update blog ni.. Actually, entry kali ni.. hanya sekadar untuk bercerita. Dedikasi buat adik axa.. Arita Abu Bakar... Kalau ada yang rasa entry ni agak tidak relevan..tak mengapa.. kerana hanya adik sahaja yang faham...

Hari ni 23 Oktober 2008. Sebulan sahaja lagi... adik axa akan melangsungkan perkahwinannya. Maybe adik sedang mengira hari menuju hari bahagianya juga... begitu juga axa.. Maybe adik pun tak tahu.. how every days and months.. i keep on counting... kenapa?? Gembira ke axa?? Sedih ke axa??? Semuanya susah nak digambarkan. Gembira... ya.. sebab adik akan punya teman hidup, dan akan membina keluarga sebagai mana axa sebelum ni. Sekrang ni kami sekeluarga pun dalam persediaan untuk majlis kenduri tu. Kad.. souvenir..semua hand made. Khas untuk adik dan hari bahagianya. Sedih??? Bukan la sedih...cuma a bit rasa sebak. Kelakarkan... entah la..

Sebenarnya.. since axa kenal dia adik axa... tak dinafikan.. axa sangat protective dengan adik yang satu je ni. Maybe adik pun tak tahu... sampai detik axa menulis entry ni... axa selalu anggap adik masih kecik... adik masih perlukan axa.... setiap keputusan hidupnya.. pasti axa orang yang akan dirujuk. Setiap keinginannya... selagi axa mampu.. selagi tu axa akan cuba memenuhinya. Axa tak anggap adik dah dewasa. Dari dulu lagi... axa pernah wish.. kan best kalau adik ni sentiasa jadi budak kecik. Sebab axa nak selalu bawak dia kemana2.. Axa tak pernah rasa malu.. tunjukkan axa ada adik. Most of my friend kenal siapa adik. How special she is.... Adik la pendorong dan penguat semangat axa...selepas mak dan ayah.

Lately ni setiap kali teringat adik dah nak kawin... axa sebak.. baru tersedar... adik dah dewasa. Dah besar panjang. Dah dipinang dek orang dah pun... dan bakal bergelar isteri. Cemburu ke axa... entah! Axa happy adik ada teman... tapi dlm masa yang sama axa tahu... adik axa yang kecik2 tu.. dah pun bakal ada hidup sendiri. Mungkin dia dah tak perlukan axa untuk buat apa2 decision untuk life nya lagi....
Sebulan je lagi. Having her as my youngest manja sister. Adik agak keras hati... tapi axa tahu.. dia ada hati yang tulus. Axa saja yang kenal hati budinya... Adik,.. if you read this entry... just nak adik tahu.. i'll always anggap adik.. as my little girl.. even, after this semuanya berbeza... i'll always love u... I'm happy for you... Adik!

3 comments:

adenium said...

as.....i gonna give u awards for your blog... do visit my blog to check what is it... :-)
i'm just a silent reader... today u knew me...hehhe

sue.anne.na said...

mmm.. perasaan kakak kan? gaduh2 pun sayang jugak. dalam rasa geram tu, sayang jugak. dalam2 gaduh sampai bergegar rumah, sayang jugak.

shafa said...

saya doakan agar axa & adiknya bertambah erat hubungan kekeluargaan. Jgn sedih2 ek axa, sudah ketentuan Illahi.