Monday, June 18, 2007

Selamat Hari Bapa


A'kum.. Salam di petang Isnin. Masuk je ofis hari ni banyak kerja yang perlu disiapkan. Yer la.. banyak kerja axa yang tertangguh. Seminggu yang lepas.. banyak perkara2 yang terjadi.. Penat masih terasa..sakit juga masih bersisa.

Just nak ucap kat sini... Selamat Hari Bapa yang jatuh pada 17 June 2007 untuk insan2 yang axa sayangi...

1. AYAH - Abu Bakar bin Jabar.
Terima kasih ayah... penat lelah ayah dalam membesarkan axa. Axa sangat rapat dengan ayah.. sampaikan masa kecik2 dulu kalau nak bangun malam utk ke toilet pun axa akan jerit "Ayah!!!". Kalau sakit sikit je.. 'ayah' jugaklah yang terkeluar dari mulut axa. Axa tak pernah malu nak cium pipi ayah even dengan kawan2 sampai la hari ni... Tak pernah rasa segan kalau nak manja2 ngan ayah.. Ayah axa strict dengan semua keputusannya. Walau pun kadangkala.. rasa memberontak wujud dalam diri axa dengan kebanyakan keputusan ayah... tapi axa tetap patuh, sebab axa tahu... ayah tahu apa yang terbaik utk axa. Alhamdulillah.. berkat doa ayah.. berkat restu ayah..axa mampu berdiri seperti hari ini...Terima kasih ayah...Ida sayang ayah!

2. Ayah Aszra - Asrof Abdul Rauf
Selamat Hari Bapa... Semoga jadi ayah yang baik untuk aszra. Aszra sangat sayang dan suka dengan ayahnya... kalau diberi pilihan antara axa dan ayah aszra.. aszra akan pilih ayah aszra. Hmmm anak ayah...

3. Ayah Mertua - Abdul Rauf Abdul Rahim
Selamat Hari Bapa.. Terima kasih kerana menjadi ayah mertua yang baik dan sporting. Ayah mertua axa ni.. bekas org besar polis.. so kalau dia start bertanya.. memang ala2 banduan kena soal la..Sukan yang sangat digemarinya.. GOLF. Selalu juga dia bawak hadiah tournament golf. Axa ni yang tak berapa minat golf pun... kadang2 layan jugak tengok tv ngan dia. Sampai axa pun dah faham golf nyer rules. Semoga ayah sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik.

4. Kepada semua ayah2 di dunia..selamat hari bapa. Semoga anda semua berjaya menjalankan tanggungjawab sebagai seorang bapa.

"Kasihnya ayah...sanggupkah berpisah"

No comments: