Monday, June 04, 2007

Catatan Hujung Minggu

a'kum... salam di pagi Isnin. Pagi ni rasa ada mood nak menulis. Hmm... axa pernah terfikir untuk berhenti dari bercerita di sini, bukan kerana dah tak minat, tapi risau tulisan axa disalah ertikan, tapi bila axa fikirkan balik, kalau axa berhenti sekali pun.. axa takkan dapat semula apa yang telah hilang...yang terjadi tetap dah terjadi dan axa ada hidup yang axa perlu teruskan. So.. i'm back to write anything yang axa rasa nak tulis....

Aszra @ pool.

Awal pagi sabtu dalam kul 9, axa, ayah aszra dan aszra telah pun keluar menuju Pusat Akuatik Shah Alam. Yes... hari ni aszra untuk pertama kali akan menyarung baju mandi dan pelampung tangannya untuk mandi kat baby pool kat situ. Actually ayah aszra dah pun jadikan swimming as aktiviti setiap pagi sabtu (dulu dia wakil seremban untuk swimming tu)so, sekarang we all decide nak bawak aszra every week ke situ. Untuk first time ni, not bad... aszra tak takut pun bila axa letak dia dalam air.. melonjak2 dia suka especially bila dia tengok ramai kawan2 yang sebaya dia kat situ.

Zam & Sato's Wedding


Pagi Ahad, pukul 11 pagi keluarga kecil axa + adik, bersama 3 lagi kereta geng2 MB bergerak ke Hutang Melintang, Bagan Datok Perak untuk ke majlis perkahwinan Wan Mohd Zamily @Zam dengan Suziane Haslina Suhaimi @ Sato. Dua2 ni geng MB. Jumpa dan bercinta pun kat MB. Pengantin pakai baju maroon no 3 seperti dalam gambar. Turut berada dalam gambar selain keluarga kecil axa + adik ialah evildead, anak kuang, bangsal burok, budak seni bintang dan afzanistrator, ida, raja, abg nasir, sayembara, snowqueen, whosend dan kawan2 SQ. Lepas makan dalam kul 2 kami dah bertolak balik. So, tahniah Zam dan Sato.. semoga cepat2 dapat baby supaya aszra dapat adik angkat....

Rumah Kami part 2


Petang Ahad.. lepas berehat2 setelah balik dari Perak, axa ajak family ke Setia Alam. Jelous tengok Adrian masuk ke site rumah dia hari tuh. So, finally, axa dapat berada betul2 di tapak rumah kami. Rumah kami ni tengah dalam proses letak tile dan buat tembok pagar. So far ni dah kira 45% la.. sebab kami dah start bayar interesr around 400++ per month. Tak sabar nak duduk kat sini.

Aszra again and again...


Aszra dah semakin besar dan bijak sekarang.. Dua hari duduk bercuti dengan aszra... banyak betul yang axa dah discover tentang dia...axa ni teruja dengan anak sendiri pulak... tapi tengok gelagat aszra buat axa rasa tenang je jadi ibu.. rasa lega tengok perkembangan aszra yang bagus. Dalam umur setahun.. dia dah faham untuk berus gigi.. kami tak ada masalah nak berus gigi dia... then, dia mudah mengingati apa yang diajar. Lagi satu aszra ni seorang yang observant.. dia suka memerhati dan mengingati apa yang dia tengok dan dia akan ikut.. ada buruk baik nya.. Apa2 pun... ibu sayanggggggg aszra sangat....

5 comments:

adriantai said...

hello... i cuba hantar gambar rumah axa yg i ambil semalam kat SA. tapi email rejected... anyway, u boleh download dari:
http://www.adriantai.com/download/axa.zip

as a.k.a axa87 said...

thanks adrian....

Leilanie said...

aiks.....
pesal Axa tak drop by our house? Kan dah dekat tu..... you know which jalan, kan...... err.... and No.39.

Singgahlah the next time you're in Setia Alam.

:)

as a.k.a axa87 said...

sorry kak leilanie.. by the time kami nak balik je.. hujan turun sangat lebat... sib baik sempat lari ke kereta. next time ok...btw, thanks for the invitation

Zam said...

As & family, tq dtg wedding aku...

tq jugak hadiah tu..nnt nak tanye mcm mana nak guna bende tu..aku haram tak reti