Friday, August 06, 2010

Kembali beraksi


Hari ni terasa sangat penat. Walau pun cuti, tapi hari saya penuh dengan kerja. Kerja apa yer.. ehhehe.. Akhirnya selepas menolak banyak permintaan sebelum ini, saya telah kembali membuka oven lama, menjejak kaki ke kedai bahan kek.... Ya.. saya dah kembali dengan hobi saya iaitu buat cupcakes..hehehe.. Sengaja saya ambil cuti, memandang ni order pertama yang saya terima selepas setahun lebih saya bercuti. Saya perlu beli semua stok bahan2 kek. Maklumla..yang lama2 semua dah expired..dah ke tong sampah. Lagipun untuk first time ni saya nak kena adjust balik timing masa dan sukatan.. serius.. saya dah lupa sukatan.. Tapi kali ni best sebab ada pembantu yang boleh tolong saya.. dia tolong kira, tolong masuk dlm kotak.. dan tolong menyepah kan pun dia juga... Thanks anak ibu....


Alhamdulillah..sekitar 3.30 ptg, siap sudah 100 biji dan pukul 4.30 ptg, cupcakes tu dah bertukar tangan kepada tuan empunya nyer.. Thanks to Kak Raja, yang membuatkan saya kembali menghidupkan api oven lama emak.. Ada yang tanya saya memang akan ambil order tak... yup, saya ambil order, tapi setakat ni hanya untuk tempahan weekend dan untuk weekdays depends berapa banyak dan availability saya.

3 comments:

mscabbage said...

Glad u r back doing what you love. Mana gambar2 cupcakes baru nie? Would love to see them

as a.k.a axa87 said...

so sad.. gambar tak ada sebab bateri kamera dah habis dan charger x bawak balik umah mak....ada ambik dlm camera phone tapi x transfer lagi..hehehe

maizikeem said...

Bagus..bagus...lepas raya birthday Hazrik! Order order!...Good that you're back!