Monday, November 09, 2009

MC @ PWTC

Salam petang Isnin.. baru je habis meeting. Jenguk sini kejap.. nak update. Hujan lak petang ni... jam la nampaknya. Takut terlambat hantar aszra gi ngaji pulak... aduss..

Ok la.. just nak citer about last saturday. Mcm yang tertulis dalam entry ringkas axa sabtu lepas.. axa ada function. Why important sangat... 1. sebab Axa emcee nyer... 2. sebab yang kawin tu my good friend kat office ni. Jangan tak percaya.. dah 6 bulan lebih ni axa masih gagah jadi MC..hehehe. Actually pengantin ni.. si Fiza dah book axa since bulan March kalau tak silap. Masa tu tak pregnant lagi. Pastu bila dapat tahu pregnant bulan Jun hari tu terus bagi tahu dia.. yer la.. at least dia leh cari pengganti. Tapi dia tak nak... dia nak jugak mak buyung ni jadi MC dia..huhuhu.. demi kawan, OK je la.. Lagi pun axa dah lepas stage muntah2.. bulan July hari tu terpaksa tolak tawaran jadi MC untuk wedding kat Dewan Seri Endon Putrajaya sebab masa tu memang mabuk sangat.. malam je dah tak larat.

Bercerita tentang wedding Fiza dan Alfian (dua2 staff INTAN). Fiza ni sama department ngan axa la.. Wedding dilangsungkan di Dewan Tun Hussien Onn, PWTC. Ni first time axa jadi MC kat PWTC ni.. partner axa.. Said Kamis, PTD dari JPM. Suara mantop habis.. lepas ni kalau kena panggil jadi MC mana2..confirm axa panggil Said jadi partner. hehehe. Rehearsal diadakan kul 11 pagi.. so berkampung la we all kat situ.. dengan keluarga pengantin. Ayah Aszra pun ikut sekali.. sian Aszra kena tinggal ngan Wan dan Mamacu.. terpaksa la Mamacu yang hantar dia gi Tumble Tots.. Lepas rehearsal.. kena datang balik kul 5 petang untuk sesi makeup.. aduhai.. mak buyung ni pun nak kena makeup jugak.. Elok jugak..dapat la menutup hidung yang semakin mengembang dan merah ni...ehehhehe... Boleh la sesuai dengan baju yang di sponsor khas oleh pengantin.. over betul tailor tu buat... axa kawin dulu pun tak pakai baju ada reben2 cam gitu.. tapi sesuai la untuk ibu mengandung...
Ni masa reheasal.. sama lak sedondon ngan si Said ni..

Alhamdulillah.. keseluruhan majlis berjalan dengan baik. Kawan2 EPSA semua hadir.. termasuk ex bos kami Puan Rosena. Makanan pun sedap malam tuh... Pelamin cantik.. pengantin lawa.. MC pun best.. (heheheh masuk bakul angkat sendiri daaaaaaaaaaa)...hehehehe. Ok la..kepada Norhafizah Masram dan Alfian Mesebah, Selamat Pengantin Baru. Semoga menjadi pasangan suami isteri yang soleh dan solehah.... Jangan lupa bawak buah tangan dari Bali...(diorg gi honeymoon Rabu ni.....).

Jom layan gambar. (abaikan mak buyung yang kelihatan montel itu...berat sudah naik daaaaaaa)

Sedondon ngan ayah Aszra..

Dah nak memulakan tugas..

Juadah yang disediakan
Pengantin yang hensem dan sangat cun, Fiza dan Alfian


Dengan geng2 EPSA dan JPA

Ngan KAMI berdua lak....

2 comments:

shuzana said...

axa..comelnye..makin berseri2 je spjg preggy ni ek...

emm shu kt sini tgh penghujung musim autumn..soon nak masuk winter..skrg ni pun suhu dh sejuk giler..terpaksa le pakai bj tebal2...haha

as a.k.a axa87 said...

shu... saya semakin berisi ada ler... segan ambik gambar masa pregnant ni..hehehe