Wednesday, July 30, 2008

Chelsea Chelsea...

Salam petang Rabu...sempat lagi axa online hari ni... esok axa akan ambik exam.. doakan mudah-mudahan axa lulus dengan cemerlang....InsyaAllah...

Aszra dengan tiket Chelsea

Malam semalam... axa, ayah aszra, aszra dan dua orang kawan ayah aszra (Malek dan Arif) gi tengok Chelsea Asian Tour... Chelsea lawan Malaysia kat Stadium Shah Alam. Biasa la... ayah aszra sure la tak nak lepaskan peluang nak tengok pasukan favourite dia tu... Yang si Malek tu... org kuat ManU dan Arif orang Liverpool... tapi nak gi tengok jugak sebab nak mengutuk Chelsea...huhuhuh... disamping sokong pasukan Malaysia la kan.... Ayah Aszra...Isnin tu pun gi stadium jugak...dpt free pass utk tengok Chelsea training.

Kul 6 petang kami dah gerak ke stadium. Berhenti kat Shell kat area stadium utk solat marghrib dulu.. pastu baru masuk stadium. Punya la ramai orang. Berpusu2 juga la nak masuk. Masa tengok game tu..aszra punya la excited..first time dia tengok game secara live..selalu dia layan kat tv. Masuk je second half...aszra dah mula merengek..bukan sebab apa...dia nak suruh axa bawak dia ke padang sebab dia nak main jugak. Aszra siap ckp dengan pelat2 dia tuh, baju dia sama dengan pemain chelsea... dan dia nak main bola dan nak masuk gol, "Aja ama aju ceci, abang ain, aja nak ain, nak acuk gol" . Pening axa dibuatnya.. sib baik la leh leka2 kan dia. Finally dia layan je game tuh. Bila orang tepuk..dia tepuk. Bila tengok ayahnya jerit2..dia pun sama jerit...Aszra memang dah lama kenal Chelsea.. gi mana2 pun kalau nampak logo Chelsea..dia akan sebut "ceci" dan buat gaya yang ayah dia ajar...tepuk dada 2 kali dan tunjuk lambang chelsea tu. Sekarang ni lak... siap cium jersi chelsea dia lagi... risau jugak dia minat permainan lelaki...tapi so far insyaAllah ok..sebab bila pilih kasut..dia masih pilih pink color dan bila pilih baju..dia masih suka baju gaun...heheheh..
Tentang game.. memang nampaklah team Malaysia banyak kelemahan..contohnya...fizikal dan stamina.. pemain chelsea ni rata2 kuat berlari dan kaki panjang2 belaka. Hehheh.. tapi, harus diberi pujian juga buat pemain Malaysia... walau pun kalah 2-0, tapi permainan mereka nampak semakin baik dan banyak percubaan gol yang dibuat.

Kami... dua chelsea vs satu Malaysia


Dua beranak - Chelsea Loyal Fans kot


rehat2 tunggu second half (malek baju merah dan ariff baju biru gelap)

gambar kenangan

5 comments:

Anonymous said...

AKu, kalau ade bas/LIMO ke dtg jemput pegi dan antar balik utk tengok game Malaysia vs Chelsea, pun aku tak nakk...

Mama Nina said...

minat orang lain-lain kan axa, tapi i still MAN-U..

as a.k.a axa87 said...

biasa la.. saya pun tak ler minat bola sangat2... ikut ayah aszra dan aszra yang minat Chelsea tu jer.. hehehehh

Asrof said...

aku rasa chelsea pon tak mau ko datang tgk dorang....

zOe said...

funny laks baca post ko ni.. sempat lagi tu "skoolnite" g layan bola :P ..

peminat cilik ceci tu so sweet