Wednesday, May 13, 2015

Selepas 2 Tahun!

Assalamualaikum.
 
Jika dilihat pada tarikh akhir posting, it was on Feb 2013. Woooo dah 2 tahun lebih saya tak update blog kesayangan ni. Zaman media social yang semakin canggih ni menyebabkan orang malas nak menulis dan  bercerita panjang kot. Cukup dengan status ringkas di FB atau muatnaik gambar di Instagram membolehkan kita share macam-macam perkara tanpa menggunakan ayat dan perenggan yang panjang. Tapi.. bila jenguk balik blog ni... memori2 dlm blog ni semuanya tentang kenangan kehidupan saya. Dah bertahun2 masih wujud dengan baik. Jika ditakdirkan ia wujud 10 tahun lagi, mungkin Aszra dan Asyif dapat membaca dan mengimbau kembali zaman kanak2nya kan.. So, why not menulis? So.. here it goes.. jom menulis kembali.
 
Sepanjang 2 tahun yang 'hilang' dalam blog ni.. mcm2 perkara yang berlaku dlm kehidupan saya. Ada suka dan duka... Yang suka mestilah yang seronok2 aje.. yang duka tu yang tak sedap nak dicerita. Tapi biarlah 2 tahun tu tersimpan dulu... ada masa saya bercerita satu persatu.
 

Latest tentang saya dan keluarga, suami kesayangan saya Asrof Abd Rauf telah pun menamatkan pengajiannya dan dah pun konvo Master Science in Information Technology dari UiTM. Ha.. bila lak dia sambung belajar ni. Tu la dalam 2 tahun yang hilang tu. Dia mula study sama masa dengan saya memulakan pengajian PhD saya.. Tapi master part time ni 2 tahun dah habis dah.. Alhamdulillah. Dia berjaya menamatkan pengajian on time dan yang paling best dapat pulak Excellent Master Award. Pakai selempang pink gitu.. Saya masa grad master pun tak dapat macam tu. Tapi, yup..he deserve it. 2 tahun (4 semester) setiap sabtu kena korban masa ke kelas. Dengan assignment yang melambak. Cuma best part bila bidang kami ni sama, jadi most of the time kami akan bincang sama-sama. Saya bantu dia, dia bantu saya. Kalau esoknya dia nak hantar assignment, dengan saya pun la tak tido malam. Tp dengan kejayaan dia ni, rasa puas dan syukur sangat. terfikir juga dia nak sambung PhD, tapi belum masanya katanya. Apa pun yang dia nak buat, saya tetapkan akan menyokong. Saya percaya dia mampu pergi jauh dan berjaya. So, apa guna seorang isteri kalau bukan disamping suami kan. Di belakang seorang lelaki yang berjaya pasti ada seorang perempuan yang hebat! In sha Allah..
 
 
 
Soon to be 5 in this picture. (actually dah berlima dah tapi tak Nampak huhuhuh)

6 comments:

JeyJA said...

wahhh....rindu nak baca catatan ni

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister