Monday, April 30, 2012

Cabaran mencapai impian

Hari ini 30 April 2012. Hari terakhir bagi mereka yang nak memohon biasiswa Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) untuk submit proposal dan borang permohonan. Alhamdulillah, saya antara ribuan penjawat awam yang memohon kali ini. Ini kali pertama saya.. Memohon ke tahap tertinggi dalam pembelajaran.. Doktor Falsafah.

Proposal dan borang dah pun saya submit pertengahan minggu lepas. Di peringkat Bahagian, dah pun lulus dan lepas ni tunggu je la samada layak untuk dipanggil temuduga. Sebenarnya saya agak kurang yakin dengan penulisan saya dalam proposal tu. Saya tahu saya boleh buat dengan lebih baik. Saya hampir give up semata-mata nak berikan yang terbaik. Saya takut untuk menerima kegagalan sebenarnya. Saya takut proposal tu ditolak atau saya bakal gagal dalam temuduga. Macam-macam perkara negatif timbul. Tapi Alhamdulillah... saya mendapat sokongan kuat dari orang-orang yang menyayangi saya.. Kata-kata semangat, bantuan.. semua buat saya kuat untuk hantar proposal tu. Walaupun hanya sekadar proposal memohon biasiswa, tapi bagi saya pengalaman menyediakannya amat bererti. Kata seorang kawan saya.. kalau saya berjaya menempuh dan mengenepikan dugaan-dugaan sepanjang buat proposal ni, insyaAllah...laluan saya untuk mencapai doktor falsafah ni akan lebih mudah.. InsyaAllah.. Thanks Simi. Good luck to you too..

Jadi untuk saat ini, saya serahkan saja semuanya pada Allah. Andai sudah tertulis rezeki untuk menyambung pengajian itu milik saya.. saya bersyukur.. tapi andai sebaliknya yang terjadi, saya terima dengan redha.. Allah lebih tahu dan merencana apa yang terbaik untuk saya.. Gagal sekali tak bererti gagal selamanya kan... Good luck untuk semua kawan-kawan yang sama-sama memohon.

6 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

welcoming back as .. aminn .. semoga dipermudahkan .. mcm kita dah mohon smbg master 2 kali .. x der rezeki .. 2 kali reject .. ;-(

as a.k.a axa87 said...

thanks diana.. sudi juga jenguk blog saya yang dah berhabuk ni..eheheh

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister